Mgr. Kristián Ungrady

Manažér predajne – Lidl Slovensko, v. o. s.

Absolvent Fakulty manažmentu, ekonomiky a obchodu


Po skončení Obchodnej akadémie som bol presvedčený, že vysokoškolské štúdium nepotrebujem, a to bol veľký omyl. Už po mesiaci v práci som zistil, že sa chcem posúvať ďalej a cesta k úspechu vedie cez štúdium na VŠ. Veľmi ma bavila sféra obchodu, začínal som už v detstve hrou Investor, a tak som si aj na základe dobrých recenzií od mojich známych podal prihlášku na Fakultu manažmentu, ekonomiky a obchodu Prešovskej univerzity v Prešove. Keďže veľmi rád spoznávam nových ľudí, po krátkej chvíli som si našiel odbor, ktorý spĺňal tieto moje požiadavky – manažment ľudských zdrojov. Vedel som, že vyštudovanie tejto špecializácie mi môže zaručiť uplatnenie sa v personálnom manažmente na strednej úrovni riadenia, ale taktiež aj uplatnenie sa v TOP manažmente. Ako veľký prínos vysokoškolského štúdia hodnotím prednášky z praxe pedagógov, ich zážitky a skúsenosti s trhom či možnosť participovať na kreovaní témy mojej diplomovej práce. Päť rokov na fakulte ubehlo veľmi rýchlo. Už počas štúdia som pracoval na manažérskej pozícii, kde som riadil piatich kolegov v malej súkromnej firme. Asi po pol roku som v danej firme začal stagnovať, a tak som si povedal, že chcem viac. Na základe reklamnej kampane som si podal prihlášku do spoločnosti Lidl Slovensko v. o. s., kde ponúkali prácu manažéra bez požiadavky praxe a s ponukou školenia zdarma. Po štyroch kolách pohovorov, rôznych modelových situáciách a skúškach som sa nakoniec do manažérskeho tréningového programu dostal. Pridelili mi kompletný plán adaptácie, prešiel som si všetky pracovné pozície na približne siedmych predajniach na Slovensku, spoznal som množstvo skúsených ľudí, získal prax a po ôsmich mesiacoch som sa dočkal aj vlastnej predajne. Momentálne riadim predajňu v krajskom meste Prešov a mám pod sebou 33 ľudí. Potvrdilo sa to, že kľúčom úspechu v praxi manažéra je komunikácia so zamestnancami a otvorená spätná väzba. Robím prácu, ktorá ma baví, a keďže ide o potraviny, teda živú sféru, každý deň v práci je iný, a to sa mi na nej páči najviac. Základ je chcieť a ísť si za svojím cieľom.

You may also like...